Re: Roční zůčtování daně zaměstnanců
Doopravdy?..zkusím to, potřebovala bych i přesně zjisti jaké jsou odpočty na poplatníka, děti, manželku atd. vím, jaké byly kdysi, ale teď jsem se o to zase až tak nezajímala..budu muset i vypočítat zaměstnancům "výpočet daně a daňové zvýhodnění!"...moc se neorientuji v bonusech na dítě atd...
Myslela jsem vyplnění ročního zúčtování daně ze závislé činnosti za firmu. Vám se jedná o vyrovnání daně zaměstnanci?
Při roční zúčtování daně zaměstnance se vychází z jeho daňového prohlášení, kde si požádá o vyrovnání daně a vyplní všechny kolonky na odpočty a doloží potvrzení.Potom můžete vyrovnání daně spočítat.Většinou je to součástí programu mzdy. Společné zdanění se Vás netýká - podává poplatník sám - tím Vás nežádá o výpočet a Vy máte po starosti.Pokud má zaměstnanec ještě vedlejší příjmy a další aktivity peněžní, musí jít na FÚ - to on většinou ví - a také nežádá.Požádat o výpočet varovnání je do 15.2. a po tom datumu musí jít na FÚ - vybavíte ho potverzení a zdanitelnýc příjmech za rok 06.
>>>>>Prosím moc o pomoc, či radu. Dostala jsem se jak
>>>>>slepá
>>>>>k houslím k ročnímu zúčtování daně zaměstnanců ze
>>>>>závislé činnosti a moc toho o této věci nevím, nemohl
>>>>>by
>>>>>jste mi někdo napsat, kde bych co nejrychleji našla
>>>>>nějakou brožurku, kde je vše tak nějak dobře napsané?
>>>>>Děkuji mockrát
>>>>
>Děkuji, ...tohle tak nějak vím, já bych spíš potřebovala nějaký příklad..třeba že zaměstnancův příjem od všech pl. je 100 000Kč, od toho odečtu pojistné...mám dílčí základ, od toho slevy a teď ty děti..ty teda nevím vůbec...na jedno dítě kdysi bylo 6000 ...platí to dodnes?
Dobrý den,na poplatníka který podepsal prohlášení je sleva na dani za rok 7.200,-Kč,na vyživované žítě je sleva na dani za každé z dětí ročně 6.000,-Kč.Ve mzdách se tyto slevy uplatňují měsíčně po 500,-Kč.Na manželku (pokud její příjem za rok nepřesáhl částku 38.040,-Kč) je 4.200,-Kč.Jinak je to §35ba zákona o daních z příjmů.Přeji hezký den.Páťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 14:48
Prosím moc o pomoc, či radu. Dostala jsem se jak slepá k houslím k ročnímu zúčtování daně zaměstnanců ze závislé činnosti a moc toho o této věci nevím, nemohl by jste mi někdo napsat, kde bych co nejrychleji našla nějakou brožurku, kde je vše tak nějak dobře napsané? Děkuji mockrát