Založení s.r.o. a ukončení FO

• (neregistrovaný)

10. 1. 2007 14:56

Dobrý den,
    prosím některého z vás, odborníků o radu.
    1.28.12.2006 byla naše s.r.o. zapsána do obchodního rejstříku,musím za tento rok podávat-zřejmě nulové daňové přiznání?
    2.Registrace na FÚ a k DPH proběhne 15.1.,kdy zahájit účetníctví (kterým datem?) a od toho data si chci sepsat pracovní smlouvu ve své firmě,nebude vadit,že jsem současně ještě FO?
    3.v současnosti jsem FO podvoj.účto,chci podnikání ukončit co nejdříve (stejné živnosti jako s.r.o.),jak dlouho to potrvá a kdy bude poslední den v účetnictví.v lednu mám ještě nějaké náklady (mobil,kanc.potřeby,drobné výdaje),ale již žádné příjmy,jak a kdy podat přiznání k DPH?
    Moc děkuji a fakt vás obdivuju,zákony jsou čím dál složitější a pořád se něco mění,sám si hledám účetní,ale nemám zatím štěstí asi jsou všechny kočky na školení.Děkuji a hezký den Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2007 17:00

bdm (neregistrovaný)

Re: Založení s.r.o. a ukončení FO
      1) Nemusíte, pokud využijete §3/2 ZÚ
      2) Účetnictví zahajujete dnem zapsání společnosti
      3) Potrvá to tak dlouho, pokud bude provozovat živnost jako FO. A po tu dobu musíte dodržovat všechny povinnosti jako doposud, takže i DPH jako doposud. ***

• 10. 1. 2007 18:01

Petr (neregistrovaný)

Jestli jsem ten §3/2 dobře pochopil,můžu zahrnout ty tři dny z roku 2006 do zdaňovacího období roku 2007?Musím o tomto uvědomit správce daně?
      Mohl bych využít tohoto § při ukončení činn. FO,kdybych podal v březnu přiznání za období 1,1,2006- např.2.2.2007?
      Asi si to představuju moc naivně,ale zřejmě bych pak měl problém,kdybych byl už od 15.1. vedený jako zaměstnanec v s.r.o. a měl příjmy ze závislé činnosti...
      Je mi z toho šoufl.Petr
      Ale Vám rozhodně díky!!!!

• 11. 1. 2007 11:09

bdm (neregistrovaný)

*** Měl byste uvědomit správce, aby Vás třeba zbytečně nevyzýval k podání DP. Zdaňovacím obdobím FO je kalendářní rok. A proč byste měl problém? Můžete mít příjmy ze živnosti a zároveň ze závislé činnosti (?) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).