Re: NEZAPLACENÁ BRIGÁDA
Podstatné je, s kým jste měli smlouvu. Pokud se zprostředkovatelem, pak samozřejmě důvodem k neplacení z jeho strany není skutečnost, že jeho patner nezaplatil jemu. Pokud přímo s majitelem farmy (a zprostředkovatel pouze zajistil práci za provizi), musíte uplatnit nárok u něj.
V každém případě není rozhodující, kdo co tvrdí - dluh má uhradit smluvní dlužník.
Takže prokázat, že jste využili všech možností, sesmolit poslední výzvu a pak kolektivní žaloba. V případě, že dluží zprostředkovatel, bych zvážil možnost podání trestního oznámení (zpronevěra).
Re: NEZAPLACENÁ BRIGÁDA
Mě napadlo, že ten zprostředkovatel (pokud byl oficiální) může být jen agentura. Myslíte, že by si agentura troufla toto tvrdit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 19:47
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, kde mám začít a na koho se obrátit. Byl jsem v létě na brigádě, sběr rybízu v Bratkovicích, okres Kladno. Výdělek, který se měl vyplácet po týdnu, jsme měli dostávat od sprostředkovatele letní brigády. Ten říkal, že peníze od majitele farmy nedostal, proto nám je nemohl vyplatit. Majitel však tvrdil, že mu peníze dal. Už je to několik měsíců od ukončení naší brigády a ještě jsme nikdo neviděli asni korunu. Výdělek činí asi 4500kč/osoba. Děkuji za radu! Jan D.