NEZAPLACENÁ BRIGÁDA

• (neregistrovaný)

10. 1. 2007 19:47

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, kde mám začít a na koho se obrátit. Byl jsem v létě na brigádě, sběr rybízu v Bratkovicích, okres Kladno. Výdělek, který se měl vyplácet po týdnu, jsme měli dostávat od sprostředkovatele letní brigády. Ten říkal, že peníze od majitele farmy nedostal, proto nám je nemohl vyplatit. Majitel však tvrdil, že mu peníze dal. Už je to několik měsíců od ukončení naší brigády a ještě jsme nikdo neviděli asni korunu. Výdělek činí asi 4500kč/osoba. Děkuji za radu! Jan D.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2007 19:50

Jiřka (neregistrovaný)

Re: NEZAPLACENÁ BRIGÁDA
      Každá rada drahá. Pokud jste byli zaměstnanci toho majitele farmy (podepisovali jste s ním smlouvy), tak měl mzdy vyplatit Vám, ne nějakému zprostředkovateli.

• 10. 1. 2007 20:01

graver (neregistrovaný)

Podstatné je, s kým jste měli smlouvu. Pokud se zprostředkovatelem, pak samozřejmě důvodem k neplacení z jeho strany není skutečnost, že jeho patner nezaplatil jemu. Pokud přímo s majitelem farmy (a zprostředkovatel pouze zajistil práci za provizi), musíte uplatnit nárok u něj.
      V každém případě není rozhodující, kdo co tvrdí - dluh má uhradit smluvní dlužník.
      Takže prokázat, že jste využili všech možností, sesmolit poslední výzvu a pak kolektivní žaloba. V případě, že dluží zprostředkovatel, bych zvážil možnost podání trestního oznámení (zpronevěra).

• 10. 1. 2007 20:05

Jiřka (neregistrovaný)

Mě napadlo, že ten zprostředkovatel (pokud byl oficiální) může být jen agentura. Myslíte, že by si agentura troufla toto tvrdit?

• 11. 1. 2007 7:13

Lenka (neregistrovaný)

Zkuste se zeptat na vašem úřadě práce ,jak máte postupovat

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).