Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2007 22:39
Se zaměstnancem chceme zrušit pracovní poměr pro hrubé porušení pracovní kázně (neomuvené absence) a já se teď poněkud zamotala do Zákoníku práce :o(
1. Pokud se nám podaří odchytit ho osobně, nebude si chtít od nás zrušení převzít. Přesto se to považuje za převzeté - předpokádám, že jsou potřeba nějací svědci, kteří odmítnutí podepší. Kolik? Stačí majite s.r.o. plus jeden svědek, nebo bají být dva?
2. Pokud se nám ho odchytit nepodaří, poslali bychom zrušení písemně. Splňuje doručení Českou poštou podmínky dané Zákoníkem práce? Tj. zejména dodává písemné poučení o důsledcích nepřevzetí dopisu do vlastních rukou a v případě odmítutí převzetí provádí pošta písemný záznam o poučení, jaké důsledky nepřevzetí může mít? Nebo jak se to řeší - vím, že soudy mívají nějaké speciální obálky s poučením, dají se někde koupit (já si jich nikdy v papírnictví nevšimla). Uložení do 10 pracovních dní asi nemá cenu řešit, protože klasická doba uložení je 14 kalendářních dní, což vychází (alespoň teď, když do té doby nespadá žádný svátek).
Nebo už jsem tak zmatená, že hledám problémy i tam, kde nejsou?
Děkuji.