Re: prohlášení poplatníka
Podle mě si musí podat daňové přiznání, protože měl současně více plátců.
Re: prohlášení poplatníka
Jasně, co se týká toho Matly, tak jsem ho nechal podepsat změnu na 2. str. a od té chvíle odvádím srážkovou daň. Potvrzení o příjmu mu vystavím.
Jednalo se mi však o ostatní zaměstnance a o vyplňování prohlášení všeobecně. Aby mohli uplatňovat slevu 600 Kč a event. slevu na dítě musí podepsat prohlášení začátkem roku (nebo při nástupu) a pak daním dle tabulek. Pokud jim budu dělat zúčtování tak jim teď nechám podepsat a vyplnit zbývající strany 3. a 4. Pokud nebudu dělat zúčtování tak jim 3. a 4. str. už nedávám vyplňovat ani podepisovat. Díky za Vaše reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2007 8:02
Zaměstnanec na DPČ měl u mě podepsané prohlášení. V říjnu nastoupil současně na HPP k jinému zaměstnavateli a tam podepsal také. Nechal jsem mu podepsat změnu na 2. str. a začal jsem odvádět z jeho platu srážkovou daň. To jsem tady řešil koncem roku. Teď mě jenom zajímá jest-li musí ještě něco na prohlášení podepsat. Je fakt, že jsem nikde nenašel pokyny k vyplnění prohlášení poplatníka.
Pokud budu zaměstnanci dělat vyúčtování daně (teď nemyslím toho co to tak zmatlal a podepsal 2x současně), nechám mu vyplnit a podepsat ještě 3. a 4. stranu.
Pokud nebudu dělat vyúčtování tak se už nic nepodepisuje? Zůstává podepsaná pouze 2. strana?
Zdá se mi, že jsem to zmatlal všechno dohromady. Snad pochopíte co jsem se chtěl zeptat. Díky a hezký den