Mohu vystavit daň.dokl.2 měsíce předem?

• (neregistrovaný)

11. 1. 2007 10:52

Může mi prosim někdo potvrdit, že je možné vystavit daňový doklad třeba v prosinci i když DZP bude v březnu násl.roku - nejde o platbu předem, dokonce to ani nebude uhrazeno? Šéf mi tvrdí že ano, má to od daň. poradce, prostě tomu nemohu věřit. Proč by se tedy vystavovaly zál.faktury, resp. daň.dokl. o přijatých platbách a následně znovu při uskuteč.plnění pro účetnictví faktura, tak by se všechno vystavilo hned při uzavření smlouvy, třeba i pul roku dopředu a bylo by vymalováno. Je toto možné? Prosím, poraďte mi.
    /Jde o to že jsem musela vystavit v prosinci 2006 faktury které dodnes nebyly uhrazeny a týkají se až března 2007. Nechápu/ Děkuji předem. Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2007 11:45

Lenka S (neregistrovaný)

Re: Mohu vystavit daň.dokl.2 měsíce před
      DUZP je datum vystavení dokladu nebo vydodání. Záleží na tom, co nastane dřív. A doba splatnosti je jen na Vás.

• 11. 1. 2007 12:10

1234 (neregistrovaný)

opravdu? u jakéhokoliv plnění? já myslel, že nám to stanoví dost přesně §21

• 11. 1. 2007 13:10

Eva (neregistrovaný)

Jak muze byt DUZP datum vystaveni dokladu bez jakehokoliv duvodu vystaveneho - ke sluzbe dojde az v breznu 2007, neuhradili doklad, proste nic nenastalo jen vystaveni dokladu. Vzdycky jsem myslela, ze bud kdyz zaplati, nebo nastane ten predmet fakturace - at uz sluzba, ci dodani zbozi. Proste nevim.... Eva

• 11. 1. 2007 13:23

Zuzik (neregistrovaný)

Pokud jde např. o službu, pak dle §21/6/a to lze. Tento postup je ale velmi nevýhodný pro toho,kdo přiznává DPH na výstupu, odvede DPH,ale úhradu ještě nemá. Na to jsou ideální zálohovky,kdy se DPH odvede až dnem úhrady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).