Spolupracující osoba a cestovné

• (neregistrovaný)

11. 1. 2007 11:43

Prosím poraďte, manžel podniká jako fyzická osoba a příjmy a výdaje v daňovém přiznání v % si rozdělujeme já jako spolupracující osoba. Manžel má v podnikání pouze užitkový vůz Pickap. Na
    ostatní zařizování používámá osobní automobil soukromý, který není v obch. majetlku. Na jízdy delší jej manžel vykazuje na cestovní účet. Současně i já jej používám na pojíždění a zařizování různých záležitostí týkající se podnikání. Můžu si udělat také cestovní účet
    na jízdy, kdy jezdím sama ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2007 13:42

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Spolupracující osoba a cestovné
      Nechápu, co myslíte tím cestovním účtem. U podnik.auta vedete knihu jízd služebním vozidlem a uplatňujete si přímé náklady. U soukr.vozidla používaného k podnikání vedete jednu knihu jízd soukr.vozidla s evidencí jízd pro podnik.účely a do nákladů si započítáte pouze náhrady 3,80+vyp.cena spotřebovaných PHM na 1km dle průměru z velkého TP. Tzn. Váš manžel a Vy zapisujete jízdy soukromým vozem u služ.cesty do jedné knihy jízd.

• 11. 1. 2007 17:18

Hana (neregistrovaný)

Re: Spolupracující osoba a cestovné
      Jedná se mi pouze o to soukromé auto.Chtěla jsem vědět, zda si mohu účtovat já jako spolupracující osoba, dle knihy jízd cestovní náhrady za toto auto. U manžela je to jasné, ale jednalo se mi pouze o mě, když do knihy jíz vykážu, že jsem to auto používala já jako spolupracující osoba bude i to považováno za výdaje u manžela? Ještě jednou děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).