Re: Dovolená - dva pracovní poměry
Nárok na dovolenou se v každém z pracovních poměrů posuzuje zvlášť. Pokud v obou pracujete 5 dnů v týdnu, máte v obou nárok na plný počet dní (samozřejmě podle počtu odpracovaných měsíců v roce) a den vybírané dovolené je Vám proplacen tolika hodinami, kolik měla činit směna. Takže pokud pracujete v HPP na 8 hodin, pak den dovolené je Vám zaplacen 8 hodinami a kdy ve VPP pracujete na 4 hodiny, je Vám den dovolené proplacen 4 hodinami. Akorát se může stát, v den, kdy Vám jeden ze zaměstnavatelů povolí dovolenou, nemusí Vám ji povolit ten druhý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2007 13:15
Dobrý den, pracuji na HP a zkrácený VPP. Mám nárok na čerpání dovolené u obou zaměstnavatelů, nebo jen u jednoho? U VPP mi tvrdí, že nemám nárok čerpat dovolenou od dvou zaměstnavatelů, ale já si myslím, že bych měla čerpat u obou s tím, že když pracuji na poloviční úvazek, tak bych měla mít nárok na poloviční počet dní dovolené. Jak to je? děkuji.