Re: zápočet = vl. povinnost a vrácené DP
1) Šéf má jaký dluh u FU? Svůj osobní?
2) Pokud je to firemní dluh, tak na jaké dani?
3) Máte od FU nějaký "papír", v němž vám oznamují, jak naložili s nevráceným odpočtem?
4) Zápočet klidně můžete udělat přes ten úče 395.
5) NE! odvedená DPH se nikam nepřeúčtovává!!! U jiných daní se dělají předpisy daňových povinností (daň z příjmů, silnička,...), ale u DPH NE!
Šéf má firemní účet. Dluh je to firemní a na DPH. Papír od Fú nemám, jen předpis splátkového kalendáře na toto dlužné DPH. Po telefonu mi paní z Fú řekla, ať si to započtu proti poslední povinnosti, aby mi to nezústalo jako pohledávka od nich z Fú.
Ten předpis mám tedy správně i co se týče stran na které jsem to zapsala?
A jinak vám moc děkuji za rychlou odpověď.
Ano, po Vašem vysvětlení souhlasím s Vaším postupem :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
11. 1. 2007 14:20
Prosím o pomoc při zúčtování DPH v UCE. V únoru vyšel nadměrný odpočet DPH - měli šéfovi vrátit asi 5000,-Kč, jinak v ostatních měsících platíme odvody. Má u Fú dluh, tak oni si tento přeplatek stáhli na umoření dluhu. Potřebuji ovšem z toho nadměru udělat zápočet proti poslední daňové povinnosti, aby mi nezůstal v účetnictví jako pohledávka, ale nevím jak. V interních dokladech udělám vzájemný zápočet, ale nevím na jaké účty by to mělo být. Nadměr, naše pohledávka 395/343 a k tomu naše povinnost na 343/395?
Mám správně to, že předpisy o DPH mám zaúčtované v ostatních závazcích bez předkontace a pak účtuji jen odvod z banky na 343/221? Přeúčtovává se ta odvedená DPH na konci roku na nějaký jiný účet (vyčetla jsem 538?), nebo udělám jen účetní závěrku (mám program POHODA) a převedou se mi zůstatky správně?
Děkuji předem za pomoc a omlouvám se za hloupé dotazy, ale jsem začátečník a v učebnicích to nebývá moc srozumitelné.