Re: ČID pro paní Jiřinu H..od policie za
Já to vidím tak, že sleva na dani může být poskytnuta jen tehdy, pokud ČID skutečně pobírá. I u jiných zaměstnanců nestačí, že přinesou rozhodnutí, že jsou invalidní. Musí ještě přinést potvrzení o pobírání tohoto důchodu. Tak si myslím, že to bude stejné. Nepobírá (je jedno z jakého důvodu) - sleva nenáleží. Ale třeba se ještě někdo ozve. Pokud ne, zavolejte na Váš FÚ na závislou činnost, měli by Vám poradit.
Paní Jiřinko, děkuji za radu, nakonec jsem se rozhodla, že jí zatím žádnou úlevu na dani nedám. Zkusím ještě ten FU, a případně jí to pak srovnám v ročním zúčtování.
Ono je docela možné, že se tam počítá to co dostává od Policie? A tak tedy uvidím...
Pěkný den přeji
Blanka
Dobrý den, paní Jiřinko, tak jsem se dovolala na FU, a je to tak jak říkáte Vy, aspoň mi to tak řekli. ještě jednou děkuji
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2007 7:26
Dobrý den, paní Jiřinko, prosím o pomoc, mám ČID důchodkyni v zaměstnání, přihlásila jsem ji ns sociálku, mám rozhodnutí z MSSZ o přiznání důchodu - par. 44 odst. 1 zákona č. 155/1995 Sb.-jmenuje se to - pracovní rekomandace-dat.29.8.2006,pak mám další rozhodnutíz MSSZ ze dne 1.9.2006 a znovu, že je částečně invalidní. a pak mám rozhodnutí z Ministerstva vnitra orgán sociálního zabezpeční... že jí přiznávají od 5. září 2006 invalidní důchod, a o pár řádků níž,, že jí od 7. září 2006 důchod nenáleží..
Volala mi pak paní ze sociálky, že se v tom nevyzná.. zaměstnankyně, která je ČID mi vysvětlila, že pobírá nějakou výsluhu od policie a proto jí byl ČID zastaven.
a Mně jde o to? zda ji poskytuje firma nějakou úlevu na dani, když je sice ČID, ale důchod od MSSZ nepobírá, ale pobírá něco od policie? A také bych potřebovala vědět,když ta úlevu na dani bude, kolik to vlastně je?a jestli potřebuji nějaký doklad od policie, že něco vyplácí?
Tak, jsem se u toho docela zapotila..
Děkuji moc za odpověď