Re: Krádež zboží
Určitě bych částku zboží odepsala na nákl.účet 549/501 ( vedte sklady B). Jelikož je pachatel znám,škoda je vyčíslena a je předpoklad, že Vám bude škoda zaplacena, pak budete muset zaúčtovat i na výnosový účet proti účtu ost.pohledávek 315/648 a čekat na úhradu pohledávky. Pokud by se to překlenulo přes uzavření úč. období, tzn. že k 31.12.06 ještě nebyla uznána výše náhrady, pak účtovat na 388/648.
Re: Krádež zboží
Děkuji za odpověď.
Pachatel je sice známý, ale škoda do dnešního dne vyčíslená není. Budou se teprve dodávat policii podklady pro výpočet. Můžu si já určit výši škody (= nákupní ceny nebo prodejní ceny, s DPH nebo bez?).
A jak to bude s uplatněným DPH při nákupu tohoto zboží, musí se vrátit FÚ? Ještě jsem se s tím nikdy nesetkala.
Děkuji předem za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2007 10:47
V listopadu 2006 nám bylo odcizeno zboží ze skladu. Policie našla pachatele, který je vyšetřován. Můžu k 31.12. 2006 vyhodit odcizené zboží z nákladů a případnou náhradu v roce 2007 dát celou do zd.příjmů? Účtování 31.12. 549/504?
Mohl by mi někdo prosím poradit. Děkuji.