Re: Povinnost DPH 14,-- Kč
Tak teda nevím TOMe. Já bych poslala na FÚ jednoduchý dopis - žádost o započtení nadměrného odpočtu s daňovou povinností. Tak jak vám lítá 49,- z nadměrného odpočtu, tak vám lítá 14,- z povinnosti. V součtu už vám bude lítat míň a já bycho to odečetla z případné další povinnosti, třeba za I/07, zase s dopisem na FÚ. Já mám s tímto docela zkušenosti, rovnala jsem s nima jednu firmu.
Ještě jedna věc: pokud vám FÚ vyměří nějaké penále na DPH, sám si to započte proti nadměrnému odpočtu z DPH.
(V tomto případě "nemíchá" daně, pokud jo, vždy jsme od nich dostali dopis.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
13. 1. 2007 10:10
Dobrý den, prosím o radu: ve III. črtvrtletí jsme měli nadměrný odpočet 49,-- Kč, a FÚ nám nevrátil, ale to jsme se dočetli v zákoně o DPH, že do 100,-- nevrací. Jak je to ale naopak, to jsme se nedočetli, když naopak za IV. čtvrtletí máme povinnost 14,-- Kč, tak to také nemusíme platit, nebo to lze na základě nějakého dopisu odečíst od těch 49,-- Kč?
Nejde nám o tu platbu, ale jak se s tím potom vyrovnat na účtu 343, když nám tam bude pořád "lítat" těch 49,-- Kč.
Mnohokrát děkuji za Vaše rady.