Re: Společné zdanění manželů - tiskopis
V příloze 5 se vypočítá pouze základ daně. Jelikož slevy se počítají až po vypočítání daně, která se počítá už v samotném přiznání, nikoliv v té příloze 5, tak ty slevy jsou také v samotném přiznání (řádek 64-71).
Takže po vyplnění přílohy 5 přejdete na samotné přiznání do řádku 55 a normálně dál pokračujete a tam narazíte na ty slevy.
Nemáte ještě staré formuláře? Mám dojem, že minulý rok slevy na dani nebyly (kromě dítěte), takže vše se vyplňovalo v té příloze.
Re: Společné zdanění manželů - tiskopis
No já myslím, že to ještě dolaďujou, protože tam mají třeba uvedenou "nezdanitelnou částku podle § 15" (v řádku 64). To letos taky už není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2007 10:35
Prosím o radu, při vyplňování daňového přiznání při společném zdanění manželů jsem nenašla, kde se v příloze č. 5 vyplní sleva na dani a sleva na manželku (vyplňuji to kolegům v práci). V programu mě při vyplňování přiznání na straně 3 odkáže řádek na to, že pokud uplatňuji společné zdanění, mám přejít na přílohu 5. Přiznání za rok 2005 bylo naprosto jasné a přehledné. Prosím poraďte jak z toho.