PSSZ+VZP při delší nemoci?OSVČ!!!

• (neregistrovaný)

15. 1. 2007 14:38

prosím o radu,jsem OSVČ a byla jsem 5 měsíců nemocná,znamená to něco pro mě v oblasti plateb PSSZ nebo VZP? Nebo by sem musela pozastavit činnost na ŽL? prosím všechny o rady,kdo se v tom vyznaji.... děkuji všem!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2007 15:39

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: PSSZ+VZP při delší nemoci?OSVČ!!!
      Pokud jste nepobírala nemocenské dávky ( protože si neplatíte dobrovolné nemocenské pojištění OSVČ ) a nepřerušila podnikání na dobu nemoci, tak jste povinna platit zálohy na ZP i SP i po dobu nemoci.

• 15. 1. 2007 16:17

zoufala :( (neregistrovaný)

dobrovolné si platim navic. a když si platim tam jsem měla dostat dávky a ještě sem nemusela ty měsíce nic platit? da se tohle zohlednit někde v přiznani? aby mi to když tak vrátili....

• 15. 1. 2007 16:40

Vlaďka (neregistrovaný)

Jestli je to pojištění denní dávky v nemoci, tak jste jim měla dát kontrolku a oni by vám ty dávky platili, kopii kontrolky jste měla dát na OSSZ a ZP a po dobu pobírání dávek byste nemusela platit zálohy na pojištění. Obávám se, že pokud jste dávky nepobírala, tak s tím asi nic neuděláte. Zkuste dotaz na SP a ZP.A rada pro příště, jako OSVČ jste osoba samostatná, takže si věci musíte zjišťovat sama a nejlépe dopředu a nebudete muset být zoufalá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).