Re: Vraceni penez po 30ti dnech reklamac
Prodejce má pravdu - viz §122/3 ObčZ.
Mimochodem: lhůta je 30 dní, tedy do 13.1., nikoliv do 14.1. (co je napsáno v nějakém protokolu, není relevantní). To je ale stejně sobota, takže platí dnešek.
Prodejce ale není povinnen vás vyzývat, abyste si věc vyzvedl - to si musíte hlídat sám. Pokud je tedy prokazatelné, že vás 15.1. informoval o provedení opravy, nemáte nárok na vrácení peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 1. 2007 17:02
Dobry den,
mam na reklamaci notebook od 14.12.2006 a v servisnim protokolu mam dohodnuty termin ukonceni 14.01.2007. Pote, co jsem dnes (15.01.2007) psal e-mail s dotazem jak to vypada s opravou mi volali, ze dnes notebook opravili a na muj dotaz zda muzu zadat o vraceni penez mi rekli, ze pokud 30ty den reklamace spada na vikend/svatek tak si to zakon vyklada tak, ze se bere nasledujici den pracovni a ze tedy v tomto pripade na vraceni penez narok nemam. V zakone jsem ale nic takoveho nenasel, a proto bych se chtel zeptat vas jestli vraceni penez muzu pozadovat, nebo jestli mam smulu.