Re: Kauce Sazka-prosím poraďte
1) podvojko
2) ano kauce je uvedena ve smlouvě.
3) Nejdřív se platila jednorázová 3000,- a pak je to dle tržeb, přepočítávají to každého asi půl roku. APrvních nekolik měsiců se neplatila, ale od září se platí každý týden. Přesná částka tedy stanovena není
Na kauci bych si založila zvláštní analytiku k účtu poskytnutých záloh - třeba 314x nebo 315x a na tom účtu bych účtovala veškeré pohyby kauce = nárůstky, úbytky. Podle zůstatku toho účtu taky rovnou uvidíte, kolik Kč tam máte jako kauci.
díky tak jsem to udělala. Můžete mi poradiť ještě s jednou kaucí?platíme kauci za dodané DVD na benzinku. Jejich prodej nám nejde do tržeb, ale peníze nám zůstávají. DPh z toho také neodvádíme, to dělá firma která je dodává. Vyúčtováno to bude až po skončení akce. Abych tu hotovost za prodané DVD neměla někde zastrčenou stranou, mohu si to dát normálně jako tržbud o pokladny? 211/602,604 díky
Upřesním. Je to takto. Každý měsíc chodí faktura nedanová jako kauce na dodaná DVD. tu zaúčtuju 315/321 a uhradím. DVD se pak normálně prodávají. Ovšem peníze zůstávají u nás. Vše bude vyúčtováno po skončení akce. Sečtou se zaplacené kauce na DVD a od toho se odečnou prodaná DVD. buď nám firma vrátí rozdíl tedy přeplatek na kaucích, nebo ještě doplatíme nedoplatek. Takže to naše tržba bych řekla je
Kolegové prosím koukněte sem!
Hmm... v tom případě by bylo dobré vyjasnit si, kdy nastává datum uskutečnění zd.plnění (v tom nemám jasno, takže se radši nebudu vyjadřovat). Do doby DUZP bych ty peníze evidovala obdobně jako vy na nějakém "trojkovém" účtu, třeba na té 315. A až nastane DU vašeho ZP, tak bych teprve přeúčtovala příslušnou částku z té 3xx do tržeb = na 6xx. Rozdíl na toum účtu 3xx by byl nedoplatek nebo přeplatek. Ale počkeje si raději na další názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2007 8:06
Dobrý den potřebuju radu ohledně účtování provozní kauce na terminál Sazky. Každý týden platíme 1400,- z bů. Zajímá mě jak to mám zaúčtovávat, stačí jen platba z banky? nebo musí být předpis? abych měla evidenci ke konci roku kolik jsme už vlastně zaplatili.