HIM nebo náklady?

• (neregistrovaný)

17. 1. 2007 10:42

Mám podnikatele, který na všechno kašle a proto mi vůbec neřekne o co jde, prostě zaplatí a dělej si s tím co umíš. Dodal žádost o připojení k novému odběru - el.přípojka, instalace, provedení a umístění měřícího místa apd.. Zaplatil výši podílu 62500,- Kč. Nevím kam to mám zařadit. Místo k podnikání má pronajaté.
    Dále mi donesl, že zaplatil firmě elektromontážní práce a zaplatil 62800,- Kč v tom samém pronajatém místě.
    Ještě jsem se nesetkala s tímto problémem a od podnikatele nemůžu očekávat další informace, protože on neví.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2007 12:12

ii (neregistrovaný)

Re: HIM nebo náklady?
      Nám se stalo před lety něco podobného. Dávali jsme novou dlažbu do pronajatého prostoru. Po poradě nám bylo řečeno, že majitel objektu musí podepsat, čestné prohlášení se si to nedá do nákladu nebo spíše do zhodnocení nemovitosti. A tak jsme to dali do nákladů, ale tam se jednalo o menší částku než u Vás. Dále také máme krám, kde jsou naynstalované mříže. Tyto mříže jsme museli od bývalého nájemce odkoupit a pak i nainstalovaná světla. To máme vedené jako DHIM a když jsme část prodejny rušili a prodali jsme opět mříže a zářivky. Takže já bych to řešila, tak že bych si majitelem nemovitosti nechala podepsat, že je srozuměn o tom, že si to dáváte do nákladu vy a že on si nemůže nárokovat žádné zvýšení ceny nemovitosti. A vedla bych to jako HIM a v případě, že daný podnikatel opustí prostory, tak bych toto prodala dalšímu nájemci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).