Re: Dohoda o PP a PČ - sleva na dani
Milá Lúco, asi Vás nepotěším, ale pokud jste nepodepsala u zaměstnavatele prohlášení a vydělala si méně než 5000 Kč a prošlo to srážkovou daní - zavřela se nad tím voda. V ročním zúčtování nebo DP se zohledňují pouze zálohy na dań. Je mi líto.Pitrísek.
Není to tak, že by se nad srážkovou daní zavřela voda. Existuje možnost podepsat zpětně a tím pádem účetní musí vše přepočítat. Ale toto lze pouze v případě, že to prohlášení nebylo ve stejném zdaňovacím období (tedy v měsíci) podepsané jinde.
Ano zcela souhlasím, akorát si nedovedu představit nadšení mzdové účetní ( na kterou ta volba padne ) až bude o to požádána a bude přemísťovat odvedené částky na FÚ. Jinak to samozřejmě jde.S pozdravem Pitrísek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2007 13:23
Dobrý den,svůj následující dotaz bych uvedla na příkladu: v lednu mám 3 brigády po 1 dni na DPP a DPČ u 3 různých zaměstnavatelů. Prohlášení mám podepsáno samozřejmě jen u jednoho z nich. Daněno je vše, vzhledem k nízkému výdělku, srážkovou daní 15%. Znamená to, že z takto odvedené srážkové daně u těch 2 zaměstnavatelů, kde není podepsáno Prohlášení nemám již žádnou šanci získat zpět slevu na dani na poplatníka a na studenta, i když příjem za tento měsíc u všech 3 zaměstnavatelů dohromady nepřesáhne 5.000,- Kč? Někdo tvrdí, že se dá udělat na konci roku roční zúčtování daně nebo daňové přiznání, jiní tvrdí, že vzhledem ke srážkové dani již nic nejde. Nebo existuje nějaká jiná možnost? Děkuji moc za radu.