Re: Výpověď
Vy jste v době, kdy jste byla ještě zdravá výpověď nepřevzala. Nyní jste v pracovní neschopnosti, nýbrž vám výpověď dát nemůže.
A důvod hrubého porušení pracovní kázně by těžce prokazoval, když nemá žádný záznam, že by vás za posledního půl roku písemně upozornil na porušování pracovní kázně. Takovou výpověď bych nepřebírala. Vypadá to, že se vás chce zbavit a vyhnout se placení odstupného, které je od roku 2007 tříměsíční.
Já to nevidím až tak jednoznačně. Chybí tu víc informací zda se nejedná o zvlášť hrubé porušení prac. kázně. Osobně si myslím, že by zaměstnavatel takto nepostupoval, pokud by nebzl přesvědčený o správnosti svého postupu, ale jsou to jen dohady. Vidím to na právníka.
Vidím to tak, že nejde o výpověď, ale o zrušení prac. poměru. Důvody, které ho k tomu vedou (hrubé porušení) musí být upřesněny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2007 10:23
Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovního poměru a jeho ukončení. 7. prosince jsem v pracovní neschopnosti. Můj zaměstnavatel mi 14. prosince 2006 poslal výpověď z důvodu hrubého porušení pracovní kázně ke dni ukončení neschopnosti. Má k tomuto právo??? Nebyla jsem na v průběhu roku na nic písemně ani ústně upozorněna. V průběhu roku 2006 mi ani neumožnil čerpání dovolené, pouze 1 týden. Můžete mi poradit, jak v této situaci pokračovat????