Re: Časové rozlišení a vnitřní směrnice
Do směrnice bych dala, že nebudu rozlišovat nevýznamné a opakující se platby, jako pojistné, předplatné, telefony aj. Zbytečně bych to nekomplikovala tím, že něco rozlišovat budu a něco ne. To, co se rozlišovat musí, jsou platby za spotřebu energie.
Pro rok 2006 si stanovte ve směrnici, že rozlišovat nebudete, a tak to nechte už napořád. Není možné to každý rok měnit. To musí respektovat i majitel. A pokud to rozlišené v roce 2005 není velká částka, nezabývala bych se tím. FÚ při kontrole stejně musí něco najít.
Do roku 2004 se nerozlišovalo,v zari 2005 jsem nastoupila do firmy a zacala rozlisovat (moje hloupost),rok 2006 uz rozlisovat nebudeme,takze je problem,ze casopisy od zari 2005 do prosince 2005 budou casove rozliseny.jde o castku 8970 (coz se mi zda hodne) a tak premyslim,jak to vyresit.Jestli zacit od castky 800 casopisy rozlisovat uz naporad,i pro rok 2006 a dale. Ale je pravda,ze je to hodne napadne i pro fin. urad. Nebo to proste nechat tak a doufat ne neprijde kontrola z FU,nerada bych platila penale :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2007 9:40
Dobrý den,
prosím poradíte mi s popisem časového rozlišení ve vnitřeních směrnicích firmy? Mohu ve vnitřních směrnicích firmy následně popsat způsob účtování časového rozlišení?
Účetní jednotka se rozhodla,že platby za telefonní služby a pojištění automobilů nebude časově rozlišovat,jelikož se jedná o opakující se platby. Co se týče předplatného za časopisy,účetní jednotka se rozhodla časově rozlišovat předplatné za časopisy v případě,že částka nákladů patřících do jiného účetního období přesahuje částku 800 Kč.
Projde to u FU nebude jim castka 800 Kc pripadat divna? Nebudou mit k necemu namitky
Moc moc vám děkuji za rady.