ELDP-nepravidelná výpomoc

• (neregistrovaný)

23. 1. 2007 11:21

Dobrý den,
    mám dotaz. Se zaměstnankyní máme sepsanou smlouvu o nepravidelné výpomoci. Při vyplňování ELDP jsem našla kód 5++ (nepravidelná výpomoc). Nedávno jsme však měli kontrolu na OSSZ a musela jsem ELDP za rok 2005 přepsat na kód 3++ (dohoda o pracovní činnosti). Je to tak správně? Jaký kód mám tedy použít pro rok 2006?
    Děkuji D.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2007 15:10

D. (neregistrovaný)

Re: ELDP-nepravidelná výpomoc
      Takže paní, co prováděla kontrolu ELDP mě to nechala přepisovat bezdůvodně, myslíte? Aby jim nevadilo, že jeden rok boudou mít 3++ a potom 5++.

• 23. 1. 2007 20:00

tatana (neregistrovaný)

Re: ELDP-nepravidelná výpomoc
      paní na kontrolu také neví vždy všechno, pokud máte skutečně sjednanou nepravidelnou výpomoc a ne vysloveně dohodu o činnosti, správně jste uvedla 5++ zkontaktujte se s kontrolním na SSZ a vysvětlete si to, správně by měl být opravný na tu dohodu a nový na 5++ i když úplně správně byste už neměli mít nepravidelnou výpomoc, takový pracovní poměr je již napadnutelný zákonem - ZP totiž takový druh pracovního poměru nezná, jen zákon o nemocenském pojštění, úplně nejsprávněji by skutečně měla být sjednána dohoda o činnosti, pokud vám chodí nepravidelně a pak by 3++ bylo na místě :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).