JSD – vývoz – kdy?

• (neregistrovaný)

23. 1. 2007 11:25

Setkávám se s tím poprvé, tak se omlouvám předem za blbý dotaz :-)

Mám v ruce JSD vývozní.
    - jak poznám, že už je vývoz zboží potvrzen na JSD? Stačí že tam je razítko (vč. datumu) z daného státu?
    - stačí pouze toto razítko pro to, abych mohla dané JSD uvést v daňovém přiznání?
    - za jaké období uvádím JSD do přiznání – dle data na razítku z jiného státu? Nebo dle data vystavení JSD?
    - jakou částku uvádím do přiznání a do kterého řádku?

Díky moc,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2007 12:56

Barbara (neregistrovaný)

Re: JSD – vývoz – kdy?
      Vývoz je uskutečněn když zboží vystoupilo do třetí země, do JSD uvádíte když to můžete prokázat - viz. §66 odst. 6
      Razítka na JSD se kterých lze odvodit že zboží öpustilo EU jsou pro tento účel postačující.
      Do DP ř, 430 uvedete fakturovanou částku v měně přepočtenou Vašim vnitřním kurzem.

• 23. 1. 2007 13:05

megpajka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.

Situace je ale trošku složitější :-) Mám v ruce proforma fakturu, ve které je uvedena pouze hodnota pro celní úřady. Jelikož jsme uvedeni jako odesílatelé, vystavili JSD na naši firmu.

Problém je v tom, že my jen posíláme vzorky za jinou firmu (jiná pobočka), s jiným DIČ atd. Nechtějí JSD přepsat dokud nebude nová „proforma faktura“.

Nebudu mít tedy v ruce nic víc než potvrzené JSD a danou proforma fakturu.

Mám uvést do přiznání DPH z JSD, které na naši společnost vůbec nemělo být vystaveno? Ale stalo se a nevím zda se to vůbec někdy spraví. Pokud to mám pro klid duše uvést (v podstatě je to jen evidenčně, nic platit nebudeme), jakou hodnotu a k jakému datu? Částku z proforma faktury nebo z JSD (statistická hodnota) ke dni potvrzení JSD z druhého státu?

• 23. 1. 2007 13:33

Barbara (neregistrovaný)

----------
      Tak tenhle oříšek Vám nepomůžu rozlousknout. Je problematické, že jste předložili k propuštění zboží, které nebylo Vašim majetkem. Ta druhá firma taky bude mít problém, protože jim bude chybět JSD, tudíž doklad pro osvobození od DPH. Nevím jestli je vůbec oprava JSD je možná, když už bylo zboží odesláno (myslím si že ne)
      Pokud je to Vaše pobočka, ať Vám to vyfakturuje, to by nešlo?

Tady je odkaz na stánky celní správy, najděte si celní kodex: Nařízení 2319/92 a prováděcí předpis: 2454/93:

http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Obchod-se-zbozim/Celni-predpisy/Evropske-spolecenstvi/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).