Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2007 13:40
Dobry den,
mám problém, poradíte někdo?
- Jsem fyzická osoba, měsíční plátce DPH.
- Používám účetní program Money S3
- V prosinci jsem přijal zálohovou fa a 28.12.2006 jsem ji zaplatil (odešla z BÚ)
- Dodavateli přišly peníze na účet až cca 3.1.2007. Následně mi vystavil, daňový doklad s datem uskutečnění zdanitelného plnění 5.1.2007.
Není mi jasné následující:
1) potřebuji zadat bankovní operace za 12/2006 do Money S3. Jenže pro danou platbu nemám vytvořený odpovídající přijatou zálohovou fakturu, takže nemůžu spárovat bankovní výdej (VS) s žádným dokladem. Když bych ho vytvořil, jak se to všechno převede do nového roku, když daňový doklad je až v roce 2007? Mám přijatou zálohou fakturu vůbec zadávat do systému, nebo to mám nechat celé bez spárování?
2) Pokud se nepletu, DPH dané faktury uplatním až v lednu 2007. Jenže jak je to s daní z příjmu fyzických osob? Co a kdy do ní spadá? Respektive já myslím, že by to mělo jít do výdajů za rok 2006. Ale co s tim DPH? Resp. půjde do nákladů pro daň z příjmů celá zaplacená částka včetně DPH, nebo jen bez DPH? Nebo je to celé nějak jinak?
3) A jak to celé zadat do Money S3? Máte s tím někdo zkušenost, nebo povědomost? Dokumentace k Money S3 se zabývá vždy jen případy, kdy zálohovou fakturu vystavuji a již vůbec ne případy, kdy je ve hře převod roku.
Prosím poraďte :-(
Děkuji moc.
Jaroslav Sternwald