Re: Odměna za dovolenou - průměrná mzda
Průměr na dovolenou se počítá z předchozího čtvrtletí, kde se pohybuje počet odpracovaných hodin dle fondu pracovní doby,kterými se dělí mzda pro výpočet průměru. Z tohoto důvodu vychází každé tvrtletí trochu jiný průměrný výdělek, někdy i o něco nižší než kdybyste si dovolenou nebrala a pracovala celý měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2007 19:30
Pracuji u soukromníka a každý měsíc mám stejnou čistou mzdu, nemáme prémie ani odměny, takže stále stejná mzda.Některý měsíc, kdy si beru dovolenou třeba 1 den se stává,že mám o něco menší výplatu a důvod je prý průměrná mzda. Takže když si beru dovolenou ta jsem za to vlastně finančně trestaná. Myslela jsem si, že dovolená se platí tak jako by byl člověk v práci. Musím ještě říci, že nemocenskou ani neplacené volno jsem neměla.Může mi někdo říci zda je to správné, nebo poradit, kde se obrátit?