Re: Má zaměatnavatel právo na tuto infor
Zákon o dani z příjmů
§ 38l Způsob prokazování nároku na odečet nezdanitelné části základu daně, slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků u plátce daně
(2) Nárok na poskytnutí slevy na dani podle § 35ba při stanovení daně nebo záloh prokazuje poplatník plátci daně
b) rozhodnutím o přiznání plného nebo částečného invalidního důchodu a každoročně nejpozději do 15. února dokladem o výplatě důchodu, uplatňuje-li slevu na dani podle § 35ba odst. 1 písm. c) nebo d) z důvodu, že pobírá plný invalidní nebo částečný invalidní důchod,
Co sama své mzdové účetní nenahlásíte, nikdo za Vás nenahlásí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2007 22:35
Jsem ČID,nenahlásila jsem to své účetní,myslela jsem,že jí to nahlásí OSSZ a navíc děláme si SZM,tak na co.žádné úlevy nemám,snažím se dělat tak jako ostatní.I kdzž loni jsem dost marodila,ale letos to už snad bude lepší.Ona po mne teď chce,abych jí přinesla přiznání o ČID.Mohu tam alespoň zamazat výši ČID.Má právo vědět výši mého ČID?