Zpracování mezd externě nebo na HPP

• (neregistrovaný)

7. 2. 2007 13:54

Řešíme otázku zda je pro firmu výhodnější zaměstnávat mzdovou účetmí nebo externí zpracování mezd ( za 220 Kč na osobu/měsíc). Je 40 osob a měsíční forma mzdy přiměřené polovičnímu úvazku.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2007 14:21

sisi (neregistrovaný)

Re: Zpracování mezd externě nebo na HPP
      Z vlastní zkušenosti je lepší, když je mzdová účetní, ale 40 lidí odpovídá tak 2 hod práce denně, pokud k tomu nemá další věci.
      Já bych to spíš viděla na dohodu o činnosti a hodinovou mzdu.

• 7. 2. 2007 14:26

Eva (neregistrovaný)

Pracovala jsem externě jako mzd.účetní.Dnes bych už po těch zkušenostech raději měla vlastní účetní.Stále jsem se doprošovala o nějaké doklady, nedostatečné podklady pro mzdy přes telefon, zaměstnanci firmy si museli veškerá potvrzení o příjmech atp. vyřizovat přes majitele firmy.Dnes jsem zaměstnaná jako účetní v jiné firmě a myslím, že k oboustranné spokojenosti. A mzdovky jsou si myslím stále nedoceněné -že nic celý měsíc nedělají, jen pouze výplaty jednou za měsíc.

• 8. 2. 2007 9:47

Eva (neregistrovaný)

Také dělám mzdy externě a funguje to naprosto spolehlivě přes mail.Tam je cena ovšem nižší,protože účetní firmy si vše tiskne a dělá přihlášky,odhlášky,potvrzení,takže to funguje k oboustranné spokojenosti.Máte-li zájem o externí zpracování,mohu nabídnout své služby.
      Eva

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).