Selbilingové faktury

• (neregistrovaný)

9. 2. 2007 9:14

Prosím, vysvětlí mi někdo pojem selbilingová faktura? A jaký je vlastně systém. Ještě jsem se s tímto názvem nesetkala.
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2007 10:17

graver (neregistrovaný)

Re: Selbilingové faktury
      Asi máte na mysli self-billing.
      Selfbillingová fakture je doklad, který vystaví příjemce (budoucí plátce) jménem dodavatele na své straně na základě údajů o pořízení zboží a následně elektronicky (EDI, VDA) odešle zpět dodavateli.
      Stejně tak si odběratel na základě příjmu zboží (non-JIT) nebo požadavku na dodávku (JIT) sám jménem dodavatele vystaví dodací list, který opět zpětně odešle.

• 9. 2. 2007 10:33

Jana (neregistrovaný)

Re: Selbilingové faktury
      Moc děkuji a omlouvám se za nesprávný název. Už jsem trochu v obraze. Takže dle této faktury si dodavatel vystaví svojí fakturu a zaúčtuje a už ji neposílá odběrateli. /tedy něco jako aviso/ Myslim si to správně?

• 9. 2. 2007 13:52

graver (neregistrovaný)

Re: Selfbillingové faktury
      Ne, naopak. Fakturu/dodák za dodavatele vystaví odběratel na základě obdrženého zboží, resp. informací o něm a pak tyto doklady elektronicky pošle dodavateli. Proto self-billing - odběratel se vyfakturuje sám. To není nějaká násilná/umělá inovace, ale prostě jen logický důsledek elektronické výměny dokumentů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).