Re: Neuhrazené fa z r. 2001 - co s tím?
Zatím je dodaňovat opravdu nemusíte, ale jednou je budete muset zdanit, pokud se nezmění zákony. Buď je zdaníte při ukončení podnikání nebo k datu, kdy budete přecházet na podvojko nebo k datu, kdy přejdete ze skutečných výdajů na paušál.
Takže pokud byste třeba měla malý daňový základ a musela byste ho uměle navyšovat na minimální základ daně, tak radši zaúčtujte zaplacení nějaké té faktury nebo její části.
Re: Neuhrazené fa z r. 2001 - co s tím?
Pokud ovšem dlužníci už neexistují, jak píše tazatelka, to může být problém. Co to znamená, že neexistují? Fyzická osoba se svého dluhu jen tak lehce nezbaví, i když by přestala podnikat. Při zániku právnické osoby (výmaz z OR) nebo v urč. případech po konkurzu by dodanění nemuselo následovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2007 16:59
Vedusi sama DE a mám neuhrazené 3 faktury z r. 2001, déle než 4 roky, dlužníci už neexistují, poraďte mi, prosím co s tím. Kamarádka radí vše odepsat v přiznání - § 23, ale tím se mi zvedne Základ daně. Tak proč je nenechat dál jako neuhrazené. Díky za rady