Re: Ukončení pracovního poměru
Pak už je §55 ZP - porušování povinností vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem - musí se ale dodržet např. písemné upozornění /svého času se dodržovala zásada 3x/, musí být porušení velmi konkrétně stanoveno, aby jej nešlo vyvrátit ap.
Na okamžité zrušení pracovního poměru bych to neviděla. Zaměstnanec neporušil povinnost zvlášť hrubým způsobem.
Ještě jsem našla §52 písm. f)
pokud bychom ho písemně upozornili na nedostatky a dali mu určitou lhůtu na odstranění a on je neodstranil, tak mu můžeme dát výpověď podle tohoto písmene a odstupné v tomto případě nenáleží. Jen dvouměsíční výpovědní lhůta. Jen v komentáři jsem našla poznámku, že neuspokojivé pracovní výsledky nelze zaměňovat s tzv. obchodním neúspěchem. Nejsem si jistá, jestli to není zrovna náš případ. Je to prodejce vozidel a za tři měsíce ještě nic neprodal a k zákazníkům se nechová zrovna slušně.
Je tento můj názor v pořádku? Děkuji
Já s Vámi souhlasím. Okamžité zrušení prac.poměru by přicházelo v úvahu v případě krádeže, fyzického napadení atd. Určitě mu dejte písemné napomenutí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2007 8:43
Dobrý den,
jakým způsobem máme možnost ukončit pracovní poměr se zaměstnance, který má neuspokojivé pracovní výsledky, již není ve zkušební době a na dohodu pravděpodobně nepřistoupí. Existuje nějaká jiná možnost než výpověď s tříměsíčním odstupným?
Děkuji.