Ukončení pracovního poměru

• (neregistrovaný)

13. 2. 2007 8:43

Dobrý den,
    jakým způsobem máme možnost ukončit pracovní poměr se zaměstnance, který má neuspokojivé pracovní výsledky, již není ve zkušební době a na dohodu pravděpodobně nepřistoupí. Existuje nějaká jiná možnost než výpověď s tříměsíčním odstupným?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2007 8:56

EVA (neregistrovaný)

Re: Ukončení pracovního poměru
      Pak už je §55 ZP - porušování povinností vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem - musí se ale dodržet např. písemné upozornění /svého času se dodržovala zásada 3x/, musí být porušení velmi konkrétně stanoveno, aby jej nešlo vyvrátit ap.

• 13. 2. 2007 9:20

T. (neregistrovaný)

Na okamžité zrušení pracovního poměru bych to neviděla. Zaměstnanec neporušil povinnost zvlášť hrubým způsobem.
      Ještě jsem našla §52 písm. f)
      pokud bychom ho písemně upozornili na nedostatky a dali mu určitou lhůtu na odstranění a on je neodstranil, tak mu můžeme dát výpověď podle tohoto písmene a odstupné v tomto případě nenáleží. Jen dvouměsíční výpovědní lhůta. Jen v komentáři jsem našla poznámku, že neuspokojivé pracovní výsledky nelze zaměňovat s tzv. obchodním neúspěchem. Nejsem si jistá, jestli to není zrovna náš případ. Je to prodejce vozidel a za tři měsíce ještě nic neprodal a k zákazníkům se nechová zrovna slušně.
      Je tento můj názor v pořádku? Děkuji

• 13. 2. 2007 9:26

DANA (neregistrovaný)

Já s Vámi souhlasím. Okamžité zrušení prac.poměru by přicházelo v úvahu v případě krádeže, fyzického napadení atd. Určitě mu dejte písemné napomenutí.

• 13. 2. 2007 10:06

T. (neregistrovaný)

To určitě uděláme. děkuji.
      Ale nevíte ještě někdo co si mám představit pod tím tzv. obchodním neúspěchem. Potřebovala bych ještě komentář ke komentáři.:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).