Správná mzda s ohledem na §114ZP

• (neregistrovaný)

13. 2. 2007 16:35

Dobrý den, ptřeboval bych vědět, jaký správný výpočet mzdy zaměstnance s ohledem na §114ZP.

Podle mého zaměstnavatele mi může na dobu 3 měsíců zadržet za práci přesčas jak mzdu tak příplatek. Podle něj a podnikové právničky je to prý v souladu se ZP.
    Myslím si ale, že nevyplatit mi smí pouze příplatek. Jka je to správně?

Příklad: Za měsíc leden zaměstnanec odpracoval 170 hodin a měl odpracovat 150 hodin. Jeho mzda je 100 Kč/hod.

1) Podle zaměsntavatele:
    Zaměstnaci v lednové výplatě náleží 15000 Kč, pokud si oněch 20 hodin nevybere jako NV, dostane v dubnové výplatě navíc mzdu 2000 Kč za lednové přesčasy plus 500 Kč příplatek ve výši 25%

2) Podle mne:
    Zaměstnaci v lednové výplatě náleží 17000 Kč, pokud si oněch 20 hodin nevybere jako NV, dostane v dubnové výplatě navíc 500 Kč příplatek ve výši 25%

Pokud mám pravdu já, potřeboval bych vědět, kde je toto oficálně řešeno, abych to byl schopen zaměstnavateli doložit. Jde o to, že podle svého výkladu zaměstnavatel vyplatí mzdy za leden.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2007 6:58

Hanka (neregistrovaný)

Re: Správná mzda s ohledem na §114ZP
      Informovala jsem se přesně na to samé právníka na Úřadu práce a potvrdil mi verzi Vašeho zaměstnavatele.

• 14. 2. 2007 9:13

Hanka (neregistrovaný)

Re: Správná mzda s ohledem na §114ZP
      Nezáleží zda má člověk hodinovou či měsíční mzdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).