Re: Exekuční příkaz na mzdu
platívalo, že při přijetí ex. příkazu se částky srážely, nechávaly na účtě a po nabytí právní moci se zaslala celá částka. Vydržte, jestli se někdo ještě vyjádří. Já zpracovávám samé exekuce již po nabytí právní moci, takže si nejsem jistá, jestli to tak stále platí.
To neděláte správně!! Podle občanského soudního řádu dnem doručení exekuce ztrácí povinný nárok na vyplacení té části mzdy, která odpovídá výši srážek. Pokud nemáte nabytí právní moci, nebudete zatím sražené částky poukazovat oprávněnému, ale srážet musíte. Sražené částky deponujete na svém účtu, a poukážete je, jakmile obdržíte vyrozumění o nabytí právní moci.
Omlouvám se, asi mně šlo oko šejdrem - já jsem tam viděla "srážím z platu až to nabude právní moci..." Vám tam chyběla čárka, a já jsem přehlídla "a" :-)). Ono fakt spousta lidí čeká se srážením, až dostanou právní moc. Jako bych nic neřekla, jo? Mějte se moc hezky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2007 20:42
Prosím o radu,exekuční příkaz srážím až ,když dostanu vyrozumění o nabytí právní moci nebo v okamžiku přijetí exekučního příkazu srázím ze mzdy a odešlu až po nabytí právní moci.
Děkuji za radu