Re: Přefakturace Slovensko
popravdě DPH ve vztahu k zahraničí mi také dělá problémy. Pokud se ale jedná o poskynutí služby, tak místem plnění je místo, kde je služby poskynuta. Pokud se tedy reklama poskytovala na Slovensku, tak by se také tam měla uplatňovat DPH. Nějak nechápu, proč se faktury celou dobu nevystavovali na vaši pobočku na Slovensku - nic byste potom nemuseli přefakturovávat. Pokud chodili faktury s DPH na vaši firmu v ČR, tak byste ani DPH nemohli uplatnit na formuláři přiznání k DPH, ne?
>Prosím o radu,po celý rok na území ČR jsme zálohově
>platili za reklamu do tisku,nyní došla od reklamní
>společnosti konečná faktura s dph.Protože to byla služba
>pro Slovensko(máme tam pobočku),tak jsme ji i s dph
>přefakturovali na Slovensko.Pobočce na Slovensku se nelíbí
>DPH,které je na faktuře.Ale myslím si ,že pokud jsme
>si z reklamy v ČR nárokovali odpočet DPH,tak tuto
>službu nemohu přefakturovat na Slovensko bez DPH a okrást
>stát o DPH z faktury vydané.Mám pravdu???Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2007 11:49
Prosím o radu,po celý rok na území ČR jsme zálohově platili za reklamu do tisku,nyní došla od reklamní společnosti konečná faktura s dph.Protože to byla služba pro Slovensko(máme tam pobočku),tak jsme ji i s dph přefakturovali na Slovensko.Pobočce na Slovensku se nelíbí DPH,které je na faktuře.Ale myslím si ,že pokud jsme si z reklamy v ČR nárokovali odpočet DPH,tak tuto službu nemohu přefakturovat na Slovensko bez DPH a okrást stát o DPH z faktury vydané.Mám pravdu???Děkuji