Re: DPČ a maximálně 5000 kč za měsíc?
Právě před chvíli jsem na to reagovala. Také tam vidím a čtu to "před zvýšením .... u téhož zaměstnavatele nepřesáhne za kalendářní měsíc částku 5000 kč". Jsem ráda, že nejsem sama. Pomůže ještě někdo? Děkuji.
Re: DPČ a maximálně 5000 kč za měsíc?
Děkuji za odpověď. Z toho §6 odstavce 4 jsem to pochopila tak, že u jednoho zaměstnavatele /kterému nepodepíši prohlášení k dani/ nesmí přesáhnout úhrnný příjem částku 5000 kč před navýšením, aby bylo možné uplatnit srážkovou daň. Jelikož u nich pracuji jenom 9 měsíců v roce, tak asi příjem rozepíšeme na víc měsíců a uplatníme srážkovou daň. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
28. 1. 2008 11:18
Dobrý den. Prosím o radu. Jsem zaměstnaná na HPP, podepsala jsem prohlášení... U jiného zaměstnavatele jsem zaměstnaná na DPČ, měsíčně za 4500 Kč hrubého. Musím tuto částku navýšit o pojištění (sociální, zdravotní,..) a teprve potom zdanit? Je daný maximální měsíční výdělek na DPČ, aby ještě bylo možné odvádět srážkovou daň? Odstavec (4) §6 zákona o Dani z příjmu mě trošku zmátl. Účetní u zaměstnavatele na DPČ mi tvrdí, že podle nového za mě musí odvádět zálohovou daň. Děkuji mockrát za odpověď.