Re: prohlášení poplatníka
Nemusíte. Pokud byste si chtěla zažádat o RZ u posledního zaměstnavatele, kde máte podepsané prohlášení, záleží na tom, jak jste byla daněna u předchozího z-tele bez prohlášení. Pokud to bylo srážkovou daní 15% (výdělek do 5000), tak tento příjem nikde neuvádíte, daň je konečná, pokud jste měla příjem nad 5000 a byla zdaněna 20% zál. daní, pak si podáte sama DP.
Re: prohlášení poplatníka
Od prvního zaměstnavatele si vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech, předejte nynějšímu zaměstnavateli a u něho do 15.2.2008 požádejte o provedení ročního zúčtování daně. Daňové přiznání by jste musela podávat pouze v případě, že by jste měla obě zaměstnání současně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
31. 1. 2008 8:23
Dobrý den, do 30.06.2007 jsem pracovala na jednom prac. místě a od 01.07.2007 jsem přešla na jiné. Na tomto novém místě jsem podepsala prohlášení poplatníka. Musím toto prohlášení podepisovat i u bývalého zaměstnavatele?