Re: faktura v eurech i korunách
pokud platíte fakturu v jiné měně než byla vystavena, měla byste mít písemnou dohodu o tom v jaké měně a jakým kurzem bude faktura zaplacena. Potom po Vás nikdo nemůže kurzové rozdíly chtít doplatit...
Pokud žádný takový papír v ruce nemáte, ...
>>>prosím o radu, pokud je faktura v eurech, ale zároveň
>>>v českých korunách(český dodavatel) . Musím ji vždy
>>>platit v eurech , pokud není žádná písemná dohoda, že
>>>bude placená v eurech? Předtím jsme platili v eurech,
>>>ale pak jsme měli jen české koruny a po telefonu paní
>>>souhlasila, že bude zaplaceno v korunách, ale teď ji
>>>vznikly kursové rozdíly a tvrdí, že nemáme doplaceno.
>>>Ale
>>>já ji mám uhrazenou celou částkou v českých
>>>korunách.Nevíte někdo prosím, jestli po nás můžou
>>>vyžadovat tyto
>>>kurzové rozdíly?
>>
>>pokud platíte fakturu v jiné měně než byla vystavena,
>>měla byste mít písemnou dohodu o tom v jaké měně a
>>jakým kurzem bude faktura zaplacena. Potom po Vás
>>nikdo
>>nemůže kurzové rozdíly chtít doplatit...
>>Pokud žádný takový papír v ruce nemáte, ...
>Pokud měla fakturu vystavenou i v českých korunách jak píšete, tak musí mít fakturu vedenou v účetnictví také v české měně. Pokud jste ji zaplatili částkou na kterou byla faktura vystavena, tak nechápu jaké chce kurzové rozdíly. My jsme měli stejný případ fakturu jsme zaplatili v české měně a je vše v pořádku nikdo nám ohledně nějakých kurzových rozdílů nevolal.
>Ale ona je vystavená i v korunách i v eurech tak co
>teď? Když nemám písemně , že ji mám platit v eurech?
Pokud je vystavená v EUR musí tam být vyčísleno vše i v korunách (kvůli DPH). Já mám také případ, kdy vystavím fa v eur a platí mi to jednou v Kč a jindy v Eur... Podle mě by ta faktura měla být přepočítávána kurzem, který je na faktuře. A jak je výše uvedeno, nemělo by dojít k žádným kurz. rozdílům.. Jestli vás také váš dodavatel nezkouší... Nechala bych si doložit jak mají platby zaúčtované, porovnala se svými platbami a myslím, že dojdete k nějákému závěru... Znám také pár vykuků, kteří to zkoušejí, ono záleží kdy byla fa vystavena, kuz je dnes někde jinde a pro ně je to zřejmě nevýhodné...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
26. 3. 2009 12:19
prosím o radu, pokud je faktura v eurech, ale zároveň v českých korunách(český dodavatel) . Musím ji vždy platit v eurech , pokud není žádná písemná dohoda, že bude placená v eurech? Předtím jsme platili v eurech, ale pak jsme měli jen české koruny a po telefonu paní souhlasila, že bude zaplaceno v korunách, ale teď ji vznikly kursové rozdíly a tvrdí, že nemáme doplaceno. Ale já ji mám uhrazenou celou částkou v českých korunách.Nevíte někdo prosím, jestli po nás můžou vyžadovat tyto kurzové rozdíly?