Re: faktura v eurech i korunách
pokud platíte fakturu v jiné měně než byla vystavena, měla byste mít písemnou dohodu o tom v jaké měně a jakým kurzem bude faktura zaplacena. Potom po Vás nikdo nemůže kurzové rozdíly chtít doplatit...
Pokud žádný takový papír v ruce nemáte, ...
>>>prosím o radu, pokud je faktura v eurech, ale zároveň
>>>v českých korunách(český dodavatel) . Musím ji vždy
>>>platit v eurech , pokud není žádná písemná dohoda, že
>>>bude placená v eurech? Předtím jsme platili v eurech,
>>>ale pak jsme měli jen české koruny a po telefonu paní
>>>souhlasila, že bude zaplaceno v korunách, ale teď ji
>>>vznikly kursové rozdíly a tvrdí, že nemáme doplaceno.
>>>Ale
>>>já ji mám uhrazenou celou částkou v českých
>>>korunách.Nevíte někdo prosím, jestli po nás můžou
>>>vyžadovat tyto
>>>kurzové rozdíly?
>>
>>pokud platíte fakturu v jiné měně než byla vystavena,
>>měla byste mít písemnou dohodu o tom v jaké měně a
>>jakým kurzem bude faktura zaplacena. Potom po Vás
>>nikdo
>>nemůže kurzové rozdíly chtít doplatit...
>>Pokud žádný takový papír v ruce nemáte, ...
>Pokud měla fakturu vystavenou i v českých korunách jak píšete, tak musí mít fakturu vedenou v účetnictví také v české měně. Pokud jste ji zaplatili částkou na kterou byla faktura vystavena, tak nechápu jaké chce kurzové rozdíly. My jsme měli stejný případ fakturu jsme zaplatili v české měně a je vše v pořádku nikdo nám ohledně nějakých kurzových rozdílů nevolal.
>Ale ona je vystavená i v korunách i v eurech tak co
>teď? Když nemám písemně , že ji mám platit v eurech?
Pokud je vystavená v EUR musí tam být vyčísleno vše i v korunách (kvůli DPH). Já mám také případ, kdy vystavím fa v eur a platí mi to jednou v Kč a jindy v Eur... Podle mě by ta faktura měla být přepočítávána kurzem, který je na faktuře. A jak je výše uvedeno, nemělo by dojít k žádným kurz. rozdílům.. Jestli vás také váš dodavatel nezkouší... Nechala bych si doložit jak mají platby zaúčtované, porovnala se svými platbami a myslím, že dojdete k nějákému závěru... Znám také pár vykuků, kteří to zkoušejí, ono záleží kdy byla fa vystavena, kuz je dnes někde jinde a pro ně je to zřejmě nevýhodné...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2009 12:19
prosím o radu, pokud je faktura v eurech, ale zároveň v českých korunách(český dodavatel) . Musím ji vždy platit v eurech , pokud není žádná písemná dohoda, že bude placená v eurech? Předtím jsme platili v eurech, ale pak jsme měli jen české koruny a po telefonu paní souhlasila, že bude zaplaceno v korunách, ale teď ji vznikly kursové rozdíly a tvrdí, že nemáme doplaceno. Ale já ji mám uhrazenou celou částkou v českých korunách.Nevíte někdo prosím, jestli po nás můžou vyžadovat tyto kurzové rozdíly?