Re: inventura
ano, - když budete dělat inventuru ke konci roku, tak váš počáteční stav bude inventura(soupis zboží v PC), k tomu přidáte nákup v PC a od toho odečtete tržby, výsledek se porovnává s fyzickým stavem soupisu zásob v PC (zůstatku na skladě- prodejně). A ještě pozor, na případy, kdy slevňujete nějaké zboží, tak nesmíte zapomenout na úbytek a rozdíl mezi novou a starou cenou uvést v evidenci.To se týká i dobropisů(vrácení obalů atd.) Soupis zásob na konci roku vyčíslíte i v nákupních cenách ( uvádí se do DP)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
19. 10. 2011 8:53
Prosím o radu,otevřela jsem v létě prodejničku a po dvou měsících jsem si řekla, že udelám inventuru. Nemám s tím žádnou zkušenost. Sepsala jsem tedy všechno zboží, které se neprodalo.(v prodej.cenách). Sečetla jsem všechny faktury za dodané zboží (v ptodej. cenách), od toho jsem odečetla zbylé zboží v prodejně a to by mi mělo souhlasit s tržbami. Je tenhle postup dobře?
Nebo jak na to správně. Děkuji Eva