Autorský zákon. Hardwarový klíč,licence

• (neregistrovaný)

8. 12. 2011 16:04

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.

Můj problém tkví v tom, že mám vymyslet řešení následující situace:

Firma,která doposud své programy pouze implementovala, má nabídku prodávat svůj software jako krabicový, ale nelíbí se jí, že neví v čích rukách skončí.

Jako řešení mě napadlo prodávat software s hardwarovým klíčem. Nejsem si ovšem jistá v tomto:

Když nabyvatel dostane hmotné médium se softwarem + hardwarový klíč(většinou ve formě USB zařízení), jestli se na to vztahuje "princip vyčerpání práv"(§14 osd.2 AutZ.), který se vztahuje na krabicový software. Pokud by se na to vztahoval, tak by ujednání o zákazu prodeje třetí osobě v licenční smlouvě bylo neplatné?

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně:( .

Děkuji
    § 14

Rozšiřování

(1) Rozšiřováním originálu nebo rozmnoženiny díla se rozumí zpřístupňování díla v hmotné podobě prodejem nebo jiným převodem vlastnického práva k originálu nebo k rozmnoženině díla, včetně jejich nabízení za tímto účelem.

(2) Prvním prodejem nebo jiným prvním převodem vlastnického práva k originálu nebo k rozmnoženině díla v hmotné podobě, který byl uskutečněn autorem nebo s jeho souhlasem na území členského státu Evropských společenství nebo jiné smluvní strany Dohody o Evropském hospodářském prostoru, je ve vztahu k takovému originálu nebo rozmnoženině díla právo autora na rozšiřování pro území Evropských společenství a ostatních smluvních stran Dohody o Evropském hospodářském prostoru vyčerpáno; právo na pronájem díla a právo na půjčování díla zůstává nedotčeno.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).