Re: Finanční dar pro postižené dítě
Je to z jedné firmy na základě charitativní akce, kterou každoročně pořádají. Ve smlouvě je právě uvedeno, že je to na nákup těchto pomůcek pro dané dítě. Takže tedy, jestli to dobře chápu, když je to takto účelově uvedeno, nemusím nikde nic hlásit jako příjem a pak danit? Prosím ještě o ujasnění, jsem laik a v těchto věcech se neorientuji. Doklady uchovávat budu, to je i v té smlouvě uvedeno. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
10. 12. 2011 14:37
Dobrý den, mám možnost získat pro své postižené dítě fin. dar na nákup didaktických pomůcek a mě zajímá, jakým způsobem pak budu něco danit. Jsem samoživitelka na prodloužené RD (od ledna v souvislosti se soc. reformou končí), takže nyní pobírám jen sociální dávky a syn PnP, tak mě také zajímá, zda toto mám někde hlásit jako příjem, pokud jej přijmu, když je to dar pouze účelový na tyto věci ne na živobytí. Děkuji za případné odpovědi.