Re: Souhrnné hlášení mínusem
Následné SH určitě ne, když nejde o opravu chyby. Elektronické SH zřejmě není stavěné na to, že bude jen dobropis. Podle pokynu k vyplnění byste měla dát počet plnění 1 a částku mínusem. Pokud bude vytýkací řízení, snadno prokážete, že jste neměli žádné jiné plnění do EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2012 9:33
>Dobrý den. V lednu 2012 jsme vystavili opravný DD (dobropis) k faktuře z června 2011 - dodání zboží do EU. V lednu byl dobropis i potvrzen. Toto zboží bylo na základě reklamace vráceno v prosinci 2011. Reklamace byla uznána v lednu 2012 a na základě toho byl vystaven opravný DD také v lednu 2012. Problém je v tom, že do Souhrnného hlášení za leden 2012 vstupuje pouze tento opravný DD mínusem a při elektonickém podání přes EPO mi to hlásí závažnou chybu, která povede k vytýkacímu řízení ze strany FÚ. Četla jsem na toto téma již mnoho odpovědí, ale nemyslím si, že bych neměla dělat následné souhrnné hlášení za červen 2011 - nejedná se o opravu chyby. Přesto spoustu odborníků tvrdí, že souhrnné hlášení nelze opravit jiným způsobem, nehledě na to, o jakou opravu se jedná. Zboží bylo ale přece vráceno až v prosinci 2011. Nebo mám ignorovat tuto chybu a odeslat hlášení i s mínusem?
Můžete mi někdo poradit?
Předem děkuji.