Re: %z příjmů jaké podklady
To je náš úděl. Zpravidla čím šikovnější řemeslník, tím větší antipapírosník. Co se týče lejster, jsou nad věcí. Ale dělejte dál, jak děláte, po svém. Kontrolujte. Zpracovávám v ˇUčtu deník, všechny platby, když nedoloží výpis, ženu přes pokladnu. Zpravidla se mi daří,aby se nad svou číselnou řadou zamyslel a přepsal. K té faktuře - zahrnula bych ji do příjmů ve výši 65 tis. Když to vezmete kol a kolem, zpravidla je zisk do 150 tis. a to jim stačí na odpočet slevy na poplatníka, takže daň nula. Přeji hodně úspěchů a čím dál méně takových zdatných klientů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2012 23:13
Prosím, když děláte daň.přiznání neplátcům DPH, kteří neuplatňují skutečné výdaje ale % z příjmů ( v mém případě 80% řemeslná žin.), Jaké požadujete podklady? Pouze číslo součet příjmů, rekapitulaci příjmů, nebo si vyžádáte všechny Fa, jednu podruhé překontrulujete , uděláte soupis (inventarizace pohledávek) a souhrnný přehled příjmů? Jedná se mi o to, že mi doposud 1 podnikatel nosil fa za rok (vždy za hotové, ručně psané a většinou měl chybu v číselné řadě). Já je sečetla, udělala jejich soupisku, u vynechaných čísel poznamenala, že číslo nebylo omylem použito a provedla jakousi inventarizaci. Letos v tom má ale takový bordel, že co faktura to chyba. Celková částka na faktuře 5000 , ale pokud si pozorně přečtete celý text dokladu zjistíte, že v něm malým písmem uvádí, že kdysi obdržel jakousi zálohu ( cca 60000).Nikde ani zmínka o celkové částce-záloha, o dokladu na přijatou zál.ani nemluvím. NIC!! Opravdu každá účetní která dělá přiznání na % provádí podrobný rozbor a sestavuje vlastní závěrku a prosí o doložení úhrad?