Re: VS = RČ - začínající nulou
Né nepřiřadila, jestli jsem dobře pochopila odpověď zůstala platba viset jako nepřiřazená - platbu jsem odesílala minulé pondělí a dnes při kontrole výpisu jsem zjistila, že VS byl bez nuly.... napsala jsem mail do nemocnice a oni obratem napsali, že problém vyřešili a platbu přiřadili...
Dovedu si ale představit že spousta těchto plateb prostě nebude automaticky přiřazována protože prostě VS nebude mít správný formát....
toto se konkrétně týká České spořitelny, ale pokud vím, nulu na začátku vynechávají i jiné banky
Sice to přidělá práci při párování plateb, ale jinak to ničemu nevadí.
RČ je kontrolováno na modulo 11 a nula na začátku RČ tak není významná.
Řešením je variabilní symbol v textovém formátu.
Navíc si myslím, že v institucích, kde se RČ takto používá, dovedou s bezvýznamovou nulou na začátku pracovat - RČ od r. 1954 má vždy 10 míst.
Jenže by na těch institucích museli pracovat odborníci a ne blbci - viz včera == vydávání občanek, systém šáhne o 1 rok zpět na 29.2.2011 a vnitro je v hajzlu.
Na úřadě práce si objednají tisk složenek kde zamění r.č. a evid. číslem a nic se neděje. Pouze pro blbost několika
zodpovědných co dřou jako koně je pár tisíc lidí bez peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2012 10:11
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat...
Mám dceru narozenou v r. 2008
Její r.č. je tedy 08xxxx/xxxx.
Př platbách kde má být VS r.č dochází k tomu, že mi banka nevezme správný VS a nulu vynéchá - teď jsem např. řešila s nemocnicí, aby platbu za hospitalizaci přiřadili na správné r.č
Lze tomuto nějak předejít?
Moc děkuji za případné rady Hanka