Re: Vystavená faktura v Eur, ale platba
Máte dvě možnosti. Buďto zaúčtujete rozdíl na kurzové rozdíly a nebo pokud byla platba provedena v ¨jiné měně odběratelem svévolně, bez Vašeho souhlasu, můžete vyčíslit vzniklý rozdíl a požádat odběratele o doplatek. Je však otázkou, jestli Vám to doplatí :)
Seďět Vám to nikdy nebude, protože odběratel si přepočetl EUR/PLN nějakým svým kurzem, ke kterému se asi těžko dopátráte. Také záleží, jakou výchozí měnu zaslal a na účet v jaké měně (máte účet v PLN, nebo banka provedla konverzi na EUR?).
Pokud rozdíl není značný, a chcete účtovat do kurzových rozdílů, vyžádala bych si od odběratele písemné vyjádření jakým kurzem provedl přepočet na PLN, aby bylo zřejmé, že zaslal skutečně celou původní částku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2012 17:43
Vystavili jsme fakturu v Eurech, ale paltba přišla 2 x v polských zlotých. Jak toto vyřešit? Změnila jsem PLN na Eura a pak na české Kč ale nesedí mi Eura. Prosím poraďte mi, jak z toho ven. Předem děkuji