Re: Úmrtí zaměstnance
Měla jsem stejný případ. Zavolola jsem na sociálku na nemocenské a domluvila jsem se s paní, že až obdrží ukončení z nemocnice, tak mi pošle kopii. Napsala jsem odhlášku s datem úmrtí jak na SZ, tak na ZP. Ohledně lístku na peníze se domluvte s ošetř.lékařem, pokud to nezařídí rodina. Stejně nemocenskou rodině vyplatí až po notářském řízení, a vše do té doby se vyřídí. Ještě jsem rodině dávala pro FÚ doklad "potrvrzení o příjmu ..za rok 2012" a oni si to sami pak vyřídí po notářském řízení.
Re: Smrt zaměstnance
§ 328 ZP Smrt zaměstnance
(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2012 12:09
Včera nám zemřel zaměstnanec,který byl už dlouho na nemocenské. Prac.poměr můžu ukončit k neděli? a musím od rodiny pozůstalého vyžadovat, aby zajistili Potvrzení o dočasné pracovní neschopnosti ke konci měsíce nebo mi bude stačit úmrtní list potom? je mi trapné je obtěžovat takovými záležitostmi. Co na to řekne sociálka když nebudu mít ten lístek na peníze? Děkuju........jsem z toho nešťastná.