Re: stravenky zpětně
Při kontrole mi nic nevyhodili, záleží totiž, jakým způsobem vedete evidenci o výdeji stravenek. Naše firma to dělá stejně špatně, jako ta Vaše. Dává stravenky až na konci měsíce, podle počtu dní. Já si vedu evidenci vydanýchh stravenek, tak aby sedely po měsících v daném roce a souhlasily s nákupem. Problém v tom nebyl a kontrolovali už 2x.
Re: stravenky zpětně
Přečtěte si zákon o stravném atd. tam to máte jasně napsané
I když dáváte stravenky na konci měsíce, tak dejte pracovníkům podepsat - Doklad o předání stravenek a tam dejte datum začátek měsíce.
Byli jsme na kontrolu na FU a stravenky nám vyhodili z daňových příjmů a platili jsme pokutu - takže pozor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2012 10:24
Dobrý den, firma ve které pracuji jako účetní řeší stravenky zpětně nikoliv dopředu. Zaměstnanec nedostává stravenky na měsíc ale za zaměsíc a zaplatí za ně v březnu za únorové a pod.
Vedení nechce nic jiného slyšet chce to takto a říká, že není pravda že by to mělo být jinak. Jaký dopad to má pro mě jako účetní na daně? co je tam pak za zádrhel?