Re: OSVČ - do Nů auto bratra
>Dobrý den,
>
>OSVČ a pro svých pár služebních jízd za rok si půjčuje
>bratrovo auto. Ten toto auto používá pro služební
>cesty ve svém zaměstnání, kde za něj platí celoroční
>silniční daň (ne sazbu 25 Kč den, ale měsíční - jezdí
>hodně).
>
>Jedná se mi o to, jakým způsobem cesty dostat do
>nákladů, respektive jakou sazbu může OSVČ uplatnit na km
>jízdy - náhradu za naftu jistě ale co náhrada 3,70 za
>opotřební když to auto není její?
>
>Silniční daň tedy platit nemusí, když už je jednou
>zaplacena na straně zaměstnavatele bratra (rada jejich
>účetní).
>
>Děkuji.
>VS
***mezitím jsem hledala v zákoně a co se týče výdajů, které můžu dát u této výpůjčky, §24/2k/3 - náhrada za spotřebované hmoty (použiji sazbu pro zaměstnance). Prosím ale musí být smlouva o výpůjčce písemná nebo stačí jen ústně?
A pak nevím co s tou SiD, domnívám se, že je-li jednou placena, v tomto případě na úrovni zaměstnavatele bratra, tak OSVČ sestra už by platit neměla?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
10. 3. 2012 22:11
Dobrý den,
OSVČ a pro svých pár služebních jízd za rok si půjčuje bratrovo auto. Ten toto auto používá pro služební cesty ve svém zaměstnání, kde za něj platí celoroční silniční daň (ne sazbu 25 Kč den, ale měsíční - jezdí hodně).
Jedná se mi o to, jakým způsobem cesty dostat do nákladů, respektive jakou sazbu může OSVČ uplatnit na km jízdy - náhradu za naftu jistě ale co náhrada 3,70 za opotřební když to auto není její?
Silniční daň tedy platit nemusí, když už je jednou zaplacena na straně zaměstnavatele bratra (rada jejich účetní).
Děkuji.
VS