Intrastat - položky

• (neregistrovaný)

10. 3. 2012 23:42

dobrý den,

poprvé vyplnuji intrastat,v případě když mám pod jedním kodem různé položky a každá položka má jinou cenu.

Nevím zda:

V hlášení to mám dát na jeden řádek pod kod sečtené a spočítat si průměrnou cenu nebo každou položku zvlášt ikdyž mají stejný kod a k tomu rozepsat ty ceny?
    pr. kod 060333300 počet 12 cena za kus 12,5
    060333300 počet 2 cena za kus 11,2

děkuji

zmatkar

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2012 9:20

M. (neregistrovaný)

Re: intrastat - položky
      Sice nerozumím pod jedním kodem různé položky,ale pokud mám jeden kod, tak by se mělo všechno zboží s tímto kodem sečíst, nic neprůměrujete, ale jednostlivě dle faktur přepočtete celním kurzem a sečtete v Kč, lišit se mohou jen dodací podmínky,pak se kody nemohou sčítat.

• 12. 3. 2012 9:44

zamtkar (neregistrovaný)

jde mi o to, že mám například na
      4401 21 00 jehličnany a patří tam různé typy jehličnanů na faktuře přijaté mám každý typ zvlášt s vlastní cenou
      4401 21 00 - tis........4 ks.......cena 3 EUR
      borovice......2ks........cena 5 EUR

a ted do intrastatu to mám dát jenom jako 4401 21 00 a sečíst všechny kusy cenu za všechny způměrovat nebo tam dát každý ten typ jehličnanu zvlášt s vlastní cenou?

• 12. 3. 2012 9:50

M. (neregistrovaný)

Ne, dala bych jeden kod a všechny kusy dohromady a cenu, která vznikne přepočtem PF celkem x cel.kurz. Ale přiznám, že s tímto druhem zboží nemám vlastní zkušenost, ale třeba šroubky, taky mají různou tloušťku a jeden kod, tak to dělám dohromady jak píšu.

• 12. 3. 2012 9:56

zamtkar (neregistrovaný)

moc děkuji, jste zlatá. Tohle bude ten stejný případ :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).