Re: prohlášení poplatníka
Když nepodepíšete prohlášení, bude vám při odměně do 5000, Kč sražena zálohová daň a ta už se vám nevrátí, při odměně nad 5000,- bude sražena daň zálohová a budete mít povinnost podávat daňové přiznání. Prohlášení můžete podepsat do 30-ti dnů od nástupu, nejpozději do 15.2.2013, pokud budet DPP ještě v té době trvat. Doporučuji podepsat.
Tak jestli se skutečně jednalo o dohodu o provedení práce a nebylo podepsané prohlášení poplatníka, tak měla být sražena srážková dań, jinak je to špatně.
Přijde mi, že zaměstnavatel postupoval tak, jakoby prohlášení podepsané bylo, když vám žádnou zálohu na dani nesrazil. Asi bych se zeptala a pokud by to tak bylo a z-tel pochybil, domluvila bych se na antidatování a prohlášení podepsalá (ušetříte na dani). Problém by byl, pokud byste současně měla podepsáno i jinde, ale pokud nemáte, byl by to váš jediný z-tel, domluvila bych se s ním na dodatečném podpisu (jakoby bylo podepsáno). Zvažte to sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2012 14:15
Podepsala jsem dohodu o provedení práce a to na 1měsíc. Neměla jsem u zaměstnavatele podepsané prohlášení poplatníka.
Vadí to. Nebo to mám nějak napravit. Jsem v ČID a to jsem sehnala jako přivídělek.