Nenavazující mateřská na RD

• (neregistrovaný)

11. 3. 2012 19:16

V květnu mi končí RD a na novou mateřskou bych měla jít na začátku srpna. Zaměstnavatel i přes spolupráci na mateřské mi řekl, že mě nechce zaměstnat, že nebude dělat reorganizační změny kvůli 3měsícům a práci na víc nemá. Abych měla mateřskou, co byste mi doporučili - vzít si nemocenskou? Příp., že mi ji lékař nenapíše a měla bych neplacené volno - měla bych nárok na mateřskou a počítala by se nadále z posledního příjmu před 3-mi lety. Doufám, že i mateřská by se počítala z posledních příjmů před 3-mi lety.

Je to ostuda, že se tak ptám, sice jsem dělala mzdovku v téže firmě 10let, ale za doby mateřské se tak vše měnilo, že se raději radím :-).

Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2012 14:23

xy5

Re: Nenavazující mateřská na RD
      nemocenskou neurčujete Vy, ale lékař
      neplacené volno si sama od sebe vzít nemůžete, to musíte napsat žádost a je na zam-teli, zda bude nebo nebude souhlasit s udělením
      jinak se dostavíte 1. PD po 3. narozeninách dítěte do práce a budete požadovat na zam-teli, aby Vám přidělil práci
      pokud ji z nějakého důvodu mít nebude, tak Vás může nechat doma a platit Vás průměrem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).