Re: kdy podat daň z nemovitosti ?
Dobrý den já přidám dotaz.
Jak to je když kolaudujeme v březnu (sklad, firmu) necháme zapsat do katastru nemovitosti a pak podáme přiznání, nebo taky až v lednu 2013 a zatím platíme pouze zálohu na daň z nemovitosti.
Děkuji
Re: kdy podat daň z nemovitosti ?
Záloha na daň z nemovitostí není, jsou jen jednotlivé splátky, pokud už nějaké nemovitosti vlastníte a někdy jste podávali přiznání, potom platíte na základě složenky od FÚ. Na nemovitosti zapsané vám jako vlastníkům v průběhu roku se nepřihlíží, v lednu 2013 podáte přiznání, buď dílčí nebo celé- pokud před tím žádné nebylo a na jeho základě v květnu ( případně i v listopadu ) zaplatíte daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2012 20:29
Dobrý večer, mám takový dotaz .Koupila jsem od obecního úřadu pozemek, byl mi v únoru připsám na katastru do LV, Můj dotaz zní dokdy musím podat nové daň z nemovitosti. Na obecním uřadě mi řekla, ža až v lednu 2013 , je to tak ? děkuji všem za odpověď