Re: cena za vedení účetnictví
Dobrý den paní Báro,
a není to málo, vždyť jen kolik času mi zaberou ti zaměstnanci, sepsat, vytisknout, zkontrolovat dohodu o provedení práce, (ta musí být písemná), vypsat růžová prohlášení, vždyť to vezme něco času, když to člověk chce všechno vypsat napoprvé a bez chyb. nevím já si myslím, že je to málo.
Příjde mi to přiměřený. Já delám účetnictví, kde je cca 400 faktur, každý den položka v pokladně a v bance (denní tržby), musím to párovat ručně z terminálu, když se platí kartou, k tomu 5 zaměstnanců každý měsíc, čtvrtletní plátce, silniční daň, nějakej majetek a beru za to 32 000,- Kč za rok.
No pro mě je položka v pokladně tržba za jeden den na 3 krámech. V tabulce si to dám do jedné částky, protože jinak bych se z toho zbláznila.
A na jeden výdajový doklad dám někdy jen jednu položku - když se hradí třeba faktura v hotovosti a někdy zase položek 20, když mám měsíční hotovostní výdaje (nafta, ostatní nákupy atd.) a pořád je to jen jeden doklad.
Já tu částku nepočítám na položky. Tak nějak jsme se prostě domluvili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2012 22:00
Prosím o názor zkušenějších.
Loni jsem převzala účetnictví OSVČ, čtvrtletní plátce DPH, v dost špatným stavu. Už je mám částečně zpracovaný, a tak přemýšlím o ceně, jen mám obavy jestli jsem si nenapočítala hodně.
Tak prosím o Váš názor. Tady je souhrn všech dokladů za rok:
- 200 ks pokladních dokladů
- 110 položek v bance
- 20 ks interních dokladů
- 18 ks závazků
- 26 ks pohledávek
- 15 zaměstnanců na dohodu o provedení práce a 6x za rok výplata
- odpisy 6 ks DHM
- čtvrtletní plátce
- silniční daň
- daň z příjmů včetně přehledů pro sociálku a zdravku
A když jsem si to spočítala, vyšla mi cena 9.000,-- za rok. Není to moc?
Děkuji za názor ostatních
Jihomoravský kraj